"Rozprávková krajina" - putovná výstava bábok

19.11.2012 10:00

Pozývame Vás na putovnú výstavu bábok „Rozprávková krajina“ českej spisovatelky a výtvarníčkyVítězslavy Klimtovej, ktorá bude od 19. 11. 2012 do 30. 11. 2012 prístupná v priestoroch Mestskej knižnice.
Postavičky z putovnej výstavy pokračujú vo svojej púti už od roku 2009, aby potešili ďalších návštevníkov.
Česká výtvarníčka a spisovateľka Vítězslava Klimtová vytvorila nádherné postavičky pre „rozprávkovú krajinu“, ktorá od septembra 2009 putuje po knižniciach celého Slovenska. Rozjasnili očká nielen malým škôlkarom, ale prebudili fantáziu i u stredoškolákov a poskytli námety pre rozprávky na dobrú noc aj pre rodičov a starých rodičov, ktorí si boli výstavu pozrieť so svojími ratolesťami. Pani Klimtová nielen vytvorila postavičky, ale vymyslela im aj príbehy a prostredie, v ktorom žijú.

Napríklad taký Permoník knižný (Metallicola librarius) je obyvateľom starých archívov a knižníc, býva špecialistom na niektoré obdobie a zdržuje sa v zašitých regáloch s ťažkými foliantmi. Knižnicu považuje za svoje územie a ak mu nie je knihovník sympatický, často mu kladie pri práci prekážky a ukrýva potrebné knihy.


Pre veľký záujem sa pripravil harmonogram pre už druhé kolo. U nás ste si výstavu mohli pozrieť vo februári 2010.
Tešíme sa na Vašu návštevu rozprávkovej krajiny v našej knižnici aj tentokrát.